IDEE INGENIOASĂ! Strategia unui supermarket pentru vânzarea de gel antibacterian.

Rafturile din magazine cu geluri antibacteriene rămân goale în această perioadă de pandemie de coronavirus. Cu toate că autoritățile recomandă tuturor să-și facă cumpărăturile într-un mod rațional, oamenii sunt panicați și nu țin cont de recomandări.

O soluție ingenioasă pentru raționalizarea cumpărăturilor a fost aplicată de un supermarket danez care a aplicat un preț cu mult mai mare pentru fiecare a doua bucată de gel antibacterian cumpărat. Această strategie s-a dovedit a fi eficientă, mulți dintre cumpărători au luat de pe raft doar un singur gel.

Este vorba de un supermarket danez, în Meny din Hellerup, o suburbie din nordul Copenhaga, unde s-a afişat un mesaj prin care le transmite clienţilor că prima sticlă de gen antibacterian pe care o cumpără costă 40 DKK (coroană daneză, circa 5 euro). Însă, dacă vor să cumpere o a doua sticlă, ea va costa 1000 DKK (aproximativ 130 euro), potrivit tabloidului danez Ekstra Bladet.

„Am făcut acest lucru pentru ca oamenii să se uite la ei înşişi înainte să îşi umple coşurile cu gel antibacterian. Înainte erau numeroşi client care cumpărau patru sau cinci geluri odată, iar acesta este mult mai important decât drojdia”, a spus Rasmus Vejbaek-Zerr, managerul magazinului, referindu-se la faptul că oamenii cumpără fără măsură atât drojdie, cât şi făină în această perioadă.  

El a explicat că a ridicat preţul tocmai pentru ca oamenii să înceapă să gândească.  

„Încerc să atrag atenţia şi să îi fac pe oameni să se oprească şi chiar funcţionează. Oamenii se gândesc la asta. În celelalte zile s-au vândut în câteva minute, dar ieri nu s-a mai întâmplat asta”, a spus el.

Managerul magazinului a scris și o postare pe pagina sa de Facebook, în care a menționat că pe unii prețul nu i-a împiedicat și au fost cumpărate și câte două bucăți de gel dezinfectant.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole