ICL Polysulphate™ ─ suplimentarea organică a substanțelor nutritive

Polysulphate™ este un îngrășământ mineral granular, cu o compoziție unică și complexă. Este un mineral extras din stratul fosilifer din Marea Nordului, denumirea comercială a mineralului complex polihalit, care conține 14% KO, 6% MgO, 17% CaO, 48% SO3 și un conținut ridicat de microelemente. Materialul este vechi de 225 de milioane de ani și este o rămășiță a vieții marine din acea perioadă.Polysulphate
Acest îngrășământ mineral complex, cu patru macroelemente și un conținut semnificativ de microelemente naturale, poate fi utilizat nu numai pentru suplimentarea nutrienților necesari culturilor alimentare, ci și ca sursă importantă de nutrienți pentru culturile furajere din pășuni și pajiști necesară în producția de animale.

Calitate ridicată, impact redus asupra mediului

Mineralul natural polihalit a fost introdus în portofoliul ICL sub formă nerafinată sub denumirea de Polysulphate. Exploatat pe coasta Angliei, acest produs cu o amprentă de carbon redusă oferă o sursă excelentă de nutrienți. Odată extras, mineralul este zdrobit, curățat și ambalat fără a fi supus vreunui tratament chimic. Prin utilizarea sa se pot respecta cu ușurință cotele de dioxid de carbon impuse producătorilor.
Polysulphate™ este un îngrășământ mineral 4 în 1 care conține potasiu, sulf, magneziu și calciu și este bogat în microelemente.

Sulful ajută la formarea aminoacizilor și la utilizarea nutrienților. Produsul se remarcă prin conținutul său unic ridicat de sulf, care este prezent în complex într-o formă imediat absorbabilă, a cărui stabilitate și disponibilitate în sol se menține timp de aproape 60 de zile și nu se scurge din zona rădăcinilor.

Potasiul crește rezistența plantelor, respectiv toleranța lor la îngheț și la secetă. Potasiul, care este foarte ușor de absorbit și care este prezent în plus față de sulf, este important pentru culturile de oleaginoase și culturile care necesită potasiu.

Magneziul ajută la fotosinteza activă. În produs este prezent într-un raport aproape ideal
(3:1) de potasiu:magneziu (2,3:1), ceea ce favorizează foarte mult absorbția potasiului.

Calciul este responsabil pentru sănătatea și rezistența țesuturilor. Calciul este prezent în
îngrășământul mineral Polysulphate™ sub formă de sulfat ușor absorbabil. Pe lângă efectele
benefice ale calciului, este important faptul că sulfatul de calciu poate lega chimic sodiul și
poate reduce nivelul său din sol. Prin urmare, poate reduce salinitatea solului și chiar inversa procesul de salinizare odată ce acesta a început.

Polysulphate™ conține și o serie de microelemente, cum ar fi borul, fierul, manganul, cuprul și zincul. Produsul este în conformitate cu Regulamentul CE 889/2008 privind agricultura organică. Este un produs complet natural, nesupus unor tratamente chimice, disponibil sub formă de granule și pulbere. Granulele cu diametrul de 2-4 mm sunt distribuite uniform și pot fi utilizate ca îngrășământ de bază perfect, împreună cu un aport suplimentar de azot care să corespundă nevoilor plantelor. Datorită conținutului scăzut de cloruri, poate fi utilizat și pentru plantele sensibile la acestea.
______________________________________________________________
Pentru informații suplimentare, recomandări de utilizare, respectiv oferte de preț, contactați
reprezentanța ICL România!
Irinel Lincă – Tel: 0726 689 752

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole