ICE: România este, astăzi, una dintre cele mai bune ţări pentru investiţii

18

romaniaffss

România este, astăzi, una dintre cele mai bune ţări pentru investiţii, a declarat Mario Iaccarino, directorul Agenţiei din Bucureşti a Institutului italian de Comerţ Exterior – ICE, la manifestarea ‘Emoţii din Chianti’ .

Italia este, de altfel, al doilea partener de afaceri al României. La sfârşitul anului 2012, totalul schimburilor comerciale bilaterale româno-italiene era de 11,42 miliarde euro, înregistrând o scădere uşoară de -5,19% faţă de anul 2011. La data de 31 martie 2013, se înregistrau în România 31.500 de companii cu un capital italian estimat la 1,53 miliarde de euro.

,,Dezvoltarea sectorului agricol din România se datorează şi investitorilor italieni care au venit cu know-how, cu politici investiţionale, au plătit corect taxele şi impozitele către statul român. Există un potenţial uriaş de creştere a investiţiilor comune, putem creşte valoarea adăugată a produselor agricole pe care România le exportă prin crearea de unităţi moderne de procesare. Cu implicarea investitorilor italieni, România poate ajunge numărul unu la producţia de orez în Europa”, a precizat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Prezentarea produselor toscane din sectoarele agro-alimentar şi agro-turistic din regiunea Chianti fiorentino, cu ocazia evenimentului “Emoţii din Chianti”, parte a celei de-a V-a ediţii a Festivalului Italian, a evidenţiat exemple de bune practici ale primarilor din localităţile acestei regiuni. Aceştia au vorbit, la Bucureşti, despre măsurile luate pentru dezvoltarea sectorului agro-turistic pentru creşterea vânzărilor de produse specifice zonei, de la vin până la produse artizanale.

,,Turismul rural este unul dintre cele şase produse turistice de bază ale României. Patrimoniul cultural al satului trebuie conservat şi ne propunem să dezvoltăm pachete turistice plecând de la acesta’, a spus Tudor Mataragiu, consilier al ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini. 

Manifestarea ‘Emoţii din Chianti’ şi-a propus să pună în valoare teritoriile şi produsele firmelor din regiunea Chianti fiorentino, dar şi să faciliteze întâlnirile dintre companiile italiene şi firmele locale ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul restaurantelor, distribuţiei şi eno-gastronomiei, pentru sectorul agroalimentar, precum şi întâlnirea cu operatorii turistici pentru sectorul agro-turistic. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise