IATA CINE A CASTIGAT CONCURSUL LA PORUMB, AJUTAND ROMANIA SA AJUNGA PE PRIMUL LOC IN UE

176
  • Hibrizii DEKALB stabilesc noi recorduri de producție la porumb în 2018 în cadrul competiției „DEKALB 20T”;
  • În concurs s-au înscris peste 30 de fermieri, din toate zonele țării, care au generat producții notabile pentru agricultura românească.

București, 20 decembrie: În 2018, România devine liderul european în ceea ce privește producția de porumb, iar reușita din acest an aduce țara noastră pe harta performanței. Compania DEKALB i-a provocat, în 2018, pe fermierii din România să își depășească producțiile de porumb în cadrul competiției „DEKALB 20T” și să atingă potențialul genetic al hibrizilor.

În concurs s-au înscris peste 30 de fermieri, din toate zonele țării, care au dorit să obțină producții record la porumb și să testeze potențialul genetic DEKALB. Competiția s-a adresat atât fermierilor care seamănă hibrizi pe teren irigat, cât și neirigat. Fermierii care au participat la concurs au avut de ales să semene unul dintre cei cinci hibrizi: DKC4670, DKC5182, DKC5141, DKC5068, DKC5830.

„Rezultatele obținute anul acesta în cadrul competiției marchează o etapă istorică în cursa atingerii potențialului genetic al hibrizilor de porumb DEKALB în România. Am demonstrat încă o dată performanța hibrizilor DEKALB și stabilitatea acestora indiferent dacă terenul este irigat sau nu. Toate acestea arată angajamentul DEKALB pentru identificarea celor mai bune soluții care să vină în sprijinul  fermierilor români și să-i ajute să obțină producții record de porumb”, a declarat Daniel Stanciu, director de marketing și strategie DEKALB România.

La categoria irigat, cea mai mare producție de porumb obținută a fost de 19.478 de kilograme la hectar, calculată la umiditate de 15% și a fost înregistrată în județul Buzău, la ferma Agrisan.

Madalin Ungureanu – reprezentant ferma Agrisan
Octavian Olaru – reprezentant ferma Agroholding
Claudiu Cosnita – reprezentant ferma CDM Agro
Constantin Iancu – reprezentant ferma Centro Trans

Locul al doilea le-a revenit fermelor Agroind și Star Agroservice din Focșani cu o producție de 17.700 de kilograme la hectar. Pe locul trei s-a clasat ferma Centro Trans Corporation cu 16.900 kg/ha.

Hibrizii DEKALB au înregistrat performanțe notabile și la terenul neirigat. Pe primul loc s-a clasat ferma CDM Agro cu o producție de 17.000 kilograme la hectar, urmată de Ranch-Pascal cu 15.007 kg/ha și de Agroholding cu 14.500 kg/ha.

Compania a premiat în această lună, în cadrul unui eveniment anual dedicat fermierilor, performanțele celor care au ales să concureze în cadrul concursului „DEKALB 20T” și au reușit să obțină producții record la recolta de porumb.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult