Iași: Proiect pentru dezvoltarea și promovarea unei mărci locale

24
produsetraditionaless Camera Agricolă Judeţeană Iaşi, instituţie publică în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, desfăşoară, din acest an, un proiect propriu pentru dezvoltarea şi înregistrarea unei mărci locale pentru produsele tradiţionale din Regiunea Nord-Est. Astfel, în acest sens,  în perioada 10-16 iunie 2014, vor fi organizate două evenimente. 
Azi de la ora 10:00, în holul central al Palatului Culturii din Iaşi, a avut loc deschiderea unui eveniment expoziţional cu mărturii fotografice şi patrimoniale sub titlul „Târguri, iarmaroace şi negoţ în zona Moldovei”. Evenimentul încearcă să recreeeze atmosfera unui vechi iarmaroc organizat în zona Iaşului si în care erau comercializate inclusiv produse tradiţionale locale, alimentare şi ne-alimentare. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul de Etnografie din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi Expoziţia este deschisă în perioada 10-16 iunie, între orele 10.00-17. 00.
Pe data de 13 iunie, la ora 10:30, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Iaşi, etaj 1 va avea loc o întâlnire-dezbatere cu titlul „Marca locală şi produsul tradițional”, la care sunt invitaţi să participe specialişti, oameni de cultură, mici producători agricoli, reprezentanţi ai asociaţiilor de meşteri populari, mass-media, formatori de opinie. Vor fi discutate teme precum necesitatea si importanţa promovării unei mãrci pentru produsele locale, avizarea produselor tradiţionale, meseria de producãtor produse tradiţionale.
Raluca Daria Diaconiuc
Citește și

Cmentariile sunt închise