Iaşi: Fermierii nu pot depune cererile online

19

calcultorDeşi campania de depunere a cererilor de obţinerea subvenţiilor de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura Iasi este în plină desfăşurare, iar depunerea online ar fi mai uşoară pentru unii dintre fermieri, sistemul informatic nu a fost pus la punct până la începerea campaniei.

Problema principală constă în preluarea bazei de date de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) privitoare la animalele eligibile pentru plata, aceeasi problema aparand si in cazul ajutoarelor nationale tranzitorii. In acest timp, crescatorii de animale se tem ca nu vor mai avea timpul necesar sa depuna cererile respective in conditiile in care acestea sunt destul de dificil de completat, iar termenul limita este data de 15 iunie.

Nici femierii din sistemul vegetal nu sunt scutiţi de probleme, în cazul lor sistemul online folosit de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), avand o problema in accesarea masurilor de agromediu. Fermierii care lucreaza mai mult de 10 ha de teren arabil, care intentioneaza sa acceseze măsurile de agromediu, vor putea depune cererile săptămâna aceasta in functie de programarile făcute.(Sursa: bzi.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise