Iarba neagra – o planta decorativa miraculoasa

15

Iarba neagra (Calluna vulgaris) rezista intregul an, insa aparitia ei cea mai spectaculoasa este toamna, cand ne invaluie gradina precum un sal rosu cu accente roz si ne impodobeste casa avand grija totodata de o ambianta placuta. Este destul de dificil de integrat aceasta planta in gradina, deoarece are nevoie de mult spatiu pentru a se extinde.

Daca este plantata in ghivece mari sau in ladite, iarba neagra reprezinta o decoratiune inedita care atrage toate privirile asupra ei.

Erica gracilis este sora Ierbii negre, iar dintre cele doua pe ea o vedem cel mai des in ghivece. Aceasta nu are lungimea primei, are flori in forma de clopotei si reprezinta o frumoasa podoaba pentru orice gradina, terasa sau balcon. Erica gracilis are niste flori atat de frumoase si de mari incat frunzele abia daca se mai vad. Trebuie totusi sa avem grija, deoarece acestea nu rezista la temperaturi mai mici de -5 °C.

Marea familie din care face parte Iarba neagra are diverse culori, cu alte cuvinte nu este obligatoriu sa intalnim doar flori cu nuante de rosu si roz, ci si albe. Unele dintre specii infloresc primavara, altele in plina vara, iar altele (Erica carnea) revin la viata in toiul iernii cand intreaga gradina se afla sub “vraja” somnului adanc.

Citește și

Cmentariile sunt închise