Hunedoara: Trei zimbri din Rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit de boala limbii albastre

25

zimbruggfTrei din cei 13 zimbri din Rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit, cel mai probabil din cauza bolii limbii albastre, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare declarând ”zonă de resticţie” în judeţul Hunedoara, unde au fost confirmate două focare de boală.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au informat, într-un comunicat de presă, că în judeţul Hunedoara a fost declarată, începând de marţi, “zonă de restricţie”, după ce au fost confirmate două focare de boala limbii albastre, în localităţile Haţeg şi Petroşani.

Începând de azi (marţi, 7 octombrie), DSVSA Hunedoara a declarat zonă de restricţie în judeţul Hunedoara ca urmare a confirmării a două focare de boala limbii albastre în localităţile Haţeg şi Petroşani. Confirmarea celor două focare (unul la specia bovină şi unul la zimbri) a impus declararea focarelor de boală, reactivarea unităţilor locale de sprijin din cadrul primăriilor celor două localităţi şi instituirea programului de măsuri specifice, menţionează reprezentanţii DSVSA Hunedoara. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise