Hunedoara: Seceta a lovit culturile de cartofi şi porumb din judeţ

34


seceta_iarbaSeceta din acest an a lovit puternic culturile de porumb şi cartofi din judeţul Hunedoara, acestea fiind afectate între 30 şi 70 la sută, în condiţiile în care în luna iulie cantitatea medie de precipitaţii a fost de numai 1,4 l/mp, de 40 de ori mai puţin ca valoarea normală pentru această perioadă a anului.

„La cultura porumbului sunt parcele afectate de secetă între 30 şi 70 la sută, iar în unele locuri şi de 80 la sută. În ceea ce priveşte cultura cartofului, o jumătate din suprafeţele însămânţate sunt în pericol din cauza lipsei de apă. Chiar dacă s-au format până acum, cartofii se deshidratează în sol, în lipsa apei“, a declarat inginerul Ioan Furcă,  directorul executiv al Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Hunedoara, pentru AGERPRES.
Cultura porumbului are o pondere de aproape 25 la sută din totalul suprafeţelor agricole cultivate în judeţul Hunedoara, el fiind însămânţat pe circa 22.000 de hectare. În ceea ce priveşte cultura cartofului, acesta este semănat pe circa 8.000 de hectare. (Integral pe jurnalulbucurestiului.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise