Hoții de cereale au dat atacul la recolta fermierilor

17

Wheat2

Cum au auzit că recolta este bună, în tot mai multe județe din țară hoții de cereale au dat atacul la grânele agricultorilor, potrivit recolta.eu. Lucerna, grîul, porumbul şi floarea-soarelui încep să le facă tot mai mult cu ochiul hoţilor satele Buzăului, poliţiştii descoperind mai multe astfel de cazuri la sfîrşitul săptămînii trecute. 

În timp ce executau serviciul de patrulare în zona culturilor de porumb şi lucernă din extravilanul satului Fundeni, poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Zărneşti au depistat un bărbat care încărca lucernă într-un atelaj. Poliţiştii l-au legitimat şi au stabilit că era un localnic în vîrstă de 51 de ani, iar din verificările efectuate a rezultat că terenul de pe care strîngea lucerna nu îi aparţinea. Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul culturii şi i-au restituit cele aproximativ 200 de kilograme de lucernă pe care suspectul le încărcase în atelaj, iar hoţului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de furt calificat.
În Bihor, atacurile din ce în ce mai dese ale hoţilor i-au adus la capătul disperării pe fermieri. Porumb, grâu, floarea soarelui dispar fără urmă de pe terenurile cultivate de agricultorii. Aceștia s-au înţeles cu poliţiştii şi au organizat patrule comune ca să prevină orice tentativă de furt.
Autorităţile au montat în oraş camere de supraveghere, însă câmpurile din vecinătate nu pot fi ţinute în acest fel sub observaţie. Ca să scape de hoţi, marile asociaţii agricole au angajat firme de pază, pentru serviciile cărora au plătit zeci de mii de lei. „Şi iarna se fură, ceea ce se poate mobiliza, ce se poate lua. Dar în această perioadă, bineînţeles că produse agricole, porumbul”, spune pentru Digi 24, József Nyakó, primarul oraşului Valea lui Mihai. (Integral pe: recolta.eu)
Citește și

Cmentariile sunt închise