HOȚI DE PESTICIDE ȘI SEMINȚE, PRINȘI DE POLIȚIȘTI

59

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii din Ialomiţa într-un dosar privind furturi de produse fitosanitare, suspecţii urmând să fie prezentaţi marţi în faţa magistraţilor pentru stabilirea măsurilor preventive.

Descinderile au avut loc în Bucureşti şi în judeţele Brăila, Constanţa, Tulcea şi Teleorman, la domiciliile a şase persoane bănuite de comiterea furturilor, precum şi la sediile unor agenţi economici care ar fi beneficiat de produsele sustrase, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
„Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2016 – martie 2017, şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani, ar fi comis mai multe furturi din societăţi comerciale, de pe raza judeţelor Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Călăraşi. Verificările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a mai multe infracţiuni de furt calificat, cu trei bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propuneri legale”, se precizează în comunicat, potrivit AGERPRES.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 800 de litri de pesticide, 620 de kilograme de seminţe de floarea soarelui, două tone de produs petrolier, scule şi aparate electrice, bunurile susceptibile a proveni din furturi fiind evaluate la 223.000 de lei.

În plus, au fost indisponibilizate patru autoturisme şi au fost ridicate instrumente de tăiere şi forţare care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

La percheziţii au participat luptători de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, acţiunea beneficiind de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Citește și

Cmentariile sunt închise