Horațiu Raicu (AGROSTAR): Am solicitat scăderea bazei de impozitare la producția de legume și fructe

32

fructesilegumeHorațiu Raicu, vicepreședintele AGROSTAR, a declarant în cadrul emisiunii Agricultura la raport, de ieri, 30 iulie că, deși își dorește mult să scadă Taxa pe Valoarea Adăugată pentru legume și fructe, mult mai benefic pentru producătorii români ar fi să se diminueze impozitele din sector.

“Scăderea TVA pentru legume și fructe, dar mai sunt și alte aspect pe care noi le-am pus în discuție în ceea ce privește impozitarea. Am solicitat scăderea bazei de impozitare și renunțarea pe cât se poate la impozitul pe producție, fiindcă producția mai generează locuri de muncă. Dacă vorbim doar de scăderea TVA și nu umblăm pe fir, nu putem câștiga”, a afirmat Raicu

Acesta spune că aproximativ 40% din produsele din supermarketuri provin din fermele din România. Criza de legume și fructe românești din magazine se datorează standardelor de calitate impuse de retailer, lipsa asocierii și tentația reprezentată de piețele clasice pentru agricultori, unde fermierii își pot vinde produsele cu prețuri mai mari. Din aceste cauze, spune Raicu, e puțin probil ca în perioada următoare să crească procentul de legume și fructe românești din marile magazine.

Citește și

Cmentariile sunt închise