Harghita: Se încearcă doborârea recordului mondial pentru cele mai multe sarmale gătite într-o oală

24

sarmaleAutorităţile din cinci localităţi din judeţele Harghita şi Covasna, alături de un lanţ de supermarketuri, încearcă doborârea actualului recordul mondial, înscris în Guinness Book of Records, pentru Cele mai multe sarmale gătite într-o oală, evenimentul urmând să aibă loc la Odorheiu Secuiesc, în data de 8 noiembrie.

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, a declarat  într-o conferinţă de presă că această performanţă nu poate fi atinsă decât împreună cu membrii comunităţilor, de aceea se va numi „Record mondial pentru comunitate”.

Potrivit sursei citate, sarmalele se vor găti într-o oală de inox alimentar de 4580 litri, cu un diametru de trei metri, care a fost comandată la meşterii locali din zonă, special pentru eveniment.

Organizatorii nu au dorit să dezvăluie numărul de sarmale care se vor prepara, dar au spus că precedentul record mondial îi aparţine bucătarului Gali Zoltan, din Serbia, care a pregătit 10.300 de sarmale, într-o oală mult mai mică, de 1418.3 litri.

Primarul din Odorheiu Secuiesc, gazda evenimentului, a mai spus că 250 de voluntari din cele cinci oraşe vor lucra la pregătirea sarmalelor, iar acestea vor fi donate, la final, orfelinatelor şi azilelor de bătrâni din zonă.

La eveniment va fi prezent un reprezentant al Guinness World Records Limited, care va valida recordul, dacă acesta va fi doborât.

De asemenea, participanţii sunt invitaţi şi la un spectacol folcloric multietnic, pe scenă urmând să evolueze ansambluri folclorice româneşti, ale maghiarilor, grecilor, sârbilor, ucrainenilor sau romilor. (Sursa: mesageruldecovasna.ro )

Citește și

Cmentariile sunt închise