Harghita: Clacă la Delniţa, pentru refacerea şcolii

7

constructor

Prima etapă a inițiativei Consiliului Județean Harghita de organizare a clăcilor în scopul ajutorării instituțiilor de învățământ s-a încheiat. Până la data de 9 octombrie, când a fost termenul limită prelungit de depunere a solicitărilor în cadrul campaniei organizate de Consiliul Județean Harghita în vederea ajutorării instituțiilor de învățământ din județul Harghita în demersurile de a obține avizul sanitar de funcționare, s-au trimis solicitări din partea a 48 de localități, pentru 84 de instituții.

„Partea cea mai plină de acțiune începe de acum înainte. Din păcate știm faptul că banii pentru rezolvarea acestor probleme sunt puțini, iar din aceștia ne dorim să putem contribui la finalizarea anumitor lucrări. Toate acestea pot fi realizate dacă acești bani care se află la dispoziția noastră, pot fi folosiți pentru achiziționarea de materiale și finalizarea lucrărilor de reparații prin organizarea de clăci. Pentru remedierea problemelor, ne-am dori ca situațiile să se rezolve în măsură cât mai mare, prin forța proprie a localităților, prin conlucrare”, spun organizatorii.

La lucrări vor lua parte președintele consiliului județean, Borboly Csaba, consilieri, reprezentanți ai autorităților locale, părinți și localnici.Munca propriu-zisă începe la 19 octombrie 2013, la ora 12,00 în localitatea Delnița la Școala generală nr. 2. Tot aici va avea loc, începând cu ora 10,00, ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita în cadrul căreia se va vota ajutorul pentru localități a căror cereri au fost evaluate în mod pozitiv.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise