Harghita: A crescut ritmul depunerii cererilor pentru subvenţia pe suprafaţă

apiaharghita

Ritmul depunerii cererilor pentru subvenţia pe suprafaţă a crescut, în Harghita, oficialii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) fiind de părere că toţi fermierii vor reuşi să-şi înainteze dosarele la timp.

Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a declarat că, dacă în primele zile ale perioadei de depunere se înregistrau 200-300 de cereri pe zi, acum s-a ajuns şi la 700 de cereri înregistrate zilnic.

Datele statistice arată că, până în prezent, au fost depuse 14.200 de cereri, din cele 30.500 care se preconizează că se vor înregistra. Dosarele depuse până în prezent însumează o suprafaţă de 65.000 de hectare, din cele 185.000 de hectare, pentru care se aşteaptă cereri în vederea acordării subvenţiei pe suprafaţă.

Haschi Andras a recunoscut că, în acest moment, judeţul se situează sub media naţională în ceea ce priveşte numărul de cereri înregistrate, dar spune că motivul este legat de faptul că se doreşte ca toate dosarele depuse să fie perfecte şi fermierii să nu rişte sancţiuni.

‘Ţinând cont de problemele din trecut, încercăm să ne concentrăm pe calitate şi nu pe cantitate. Anii trecuţi, la fel ca în alte judeţe, unii fermieri au suportat sancţiuni, din cauza greşelilor la depunerea cererilor. Considerăm că începem o nouă perioadă de asumare a unor angajamente şi este important să pornim la drum cu cereri perfecte, ceea ce înseamnă că fermierul şi angajatul APIA acordă o atenţie mult mai mare acestui proces’, a explicat Haschi Andras.

Acesta a ţinut să sublinieze că ritmul depunerilor este unul mulţumitor şi judeţul se află în grafic pentru a finaliza campania până în data de 15 mai, care este termenul limită. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult