Hamburgerii şi sticlele de plastic ne fac copiii să crească mai repede

Pediatrii americani avertizează alarmaţi că peste 32% din copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi opt ani sunt deja la pubertate.

Acelaşi fenomen a fost sesizat şi de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie, care au şi găsit o posibilă explicaţie: alimentaţia de tip fast-food şi ambalajele de plastic.

Parabenii conţinuţi de produsele ambalate în plastic şi alimentaţia deloc sănătoasă cu mâncare fast-food, declanşează un veritabil haos hormonal în organismul micuţului aflat în plină creştere.

 

Astfel, în Marea Britanie, peste 12.875 de cazuri de fetiţe de 6 şi respetiv 7 ani şi-au anunţat părinţii că… au avut prima menstruaţie. Şocante au fost şi analizele medicale ale băieţilor de 7 şi 10 ani, care aveau un nivel hormonal în sânge specific tinerilor de 16 şi respectiv 18 ani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult