Guvernul Ponta III: Camerele agricole devin birouri de consultanță

23

tractor vacaProgramul Guvernului Ponta III nu este cu mult diferit de cel al USL, iar capitolul Agricultură păstrează măsurile prioritare de care acest sector economic are nevoie pentru a prospera. Modificările ce apar în documentul ce va fi asumat astăzi în Parlamentul României se referă la camerele agricole și la încurajarea exporturilor.

”Se impune accelerarea modernizării agriculturii pentru a-i permite să asigure hrana necesară întregii populaţii, recâştigarea pieţei interne, un nivel de trai decent pentru fermieri, reducerea importurilor, creșterea schimburilor si exporturilor de produse agroalimentare”, se arată în programul noului Guvern, notează Agrointel.

Măsurile asumate de USL vor fi continuate de ministrul Daniel Constantin la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural care își propune ca o direcție importantă de acțiune să fie reprezentată de ”creşterea competitivităţii agriculturii româneşti pentru a face faţă concurenţei pe piaţa europeană şi internaţională; creşterea productivităţii agriculturii pentru a permite acoperirea necesarului de produse agroalimentare pe piaţa internă şi creşterea exporturilor, în special de produse finite cu valoare adăugată mare”. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise