Guvernul extinde finanţarea pentru afacerile nou înfiinţate

13

banimanassProgramul prin care statul le oferă tinerilor, care vor să îşi înfiinţeze o primă afacere, până la 10 mii de euro şi facilităţi fiscale va fi extins pentru întreaga populaţie. Limita de vârstă impusă celor interesaţi a fost eliminată, de Executiv, prin ordonanţă de urgenţă.

Potrivit proiectului de lege, oricine doreşte să îşi deschidă o afacere, fie că are puţin peste 35 de ani, fie că a intrat la pensie, poate primi de la guvern 10 mii de euro. Decizia de a elimina limita de vârstă transformă astfel numele proiectului din program pentru întreprinzători tineri în program pentru întreprinzători debutanţi în afaceri. Astfel, viitorul antreprenor poate să îşi depună un plan de afaceri pentru a obţine finanţare nerambursabilă din partea statului pentru cel mult 50 % din investiţia de care are nevoie.

Cei interesaţi îşi deschid astfel o firmă fără costuri la Registrul Comerţului, beneficiază de deduceri de taxe pentru cel puţin doi şi cel mult patru angajaţi, de împrumutul de la stat, dar şi de un alt împrumut garantat de stat de 80.000 de euro. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise