Guvernul cere Comisiei Europene includerea mititeilor pe lista reţetelor tradiţionale

micivvGuvernul va transmite Comisiei Europene o solicitare formulată de Asociaţia Română a Cărnii pentru ca reţeta mititeilor să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale. Solicitarea este făcută în contextul în care de la 1 iunie producţia de mititei sub actuala reţetă ar trebui interzisă, conform unei directive europene.

Ca urmare a informațiilor apărute în ultimele zile în presă, referitoare la produsul românesc “mititei”, Biroul de presă al Guvenului este în măsură să facă următoarele precizări:

Reprezentanții Guvernului României vor face demersuri ca produsul “mititei” să fie introdus alături de Burger și cârnatul spaniol chorizo în categoria produselor tradiționale care nu sunt supuse acestor reguli invocate în ultimele zile. Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc în data de 2 mai, în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de către Asociația Română a Cărnii ca rețeta produsului mititei să fie inclusă pe lista rețetelor tradiționale. Reprezentanții Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor în lista produselor tradiționale și consideră că aceasta și orice alte măsuri care trebuie luate, reprezintă o soluție corectă și normală, susținută și de reprezentanții industriei producătorilor de carne. Autoritățile române vor lua toate măsurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul României. Menționăm că discuția de la nivelul Uniunii Europene se referă numai la micii produși industrial. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult