Guvernul aprobă măsuri de sprijin pentru crescătorii de animale

12

Guvernul va aproba astăzi o hotărâre care va reglementa sprijinul pe cap de animal în sectorul ovine-caprine, la 40,8 lei, cea mai mare sumă din ultimii ani, ajutorul pentru bovine, 500 lei, în creştere faţă de 2011, şi sprijinul pe suprafaţă, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

„În şedinţa de Guvern de mâine (n.r. – astăzi) se va aproba HG care va reglementa sprijinul pe cap de animal la sectorul ovine-caprine şi tot pentru prima dată de la momentul aderării acesta va fi la nivelul maxim de 40,8 lei pe cap de animal”, a spus Constantin, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, răspunzând criticilor din moţiunea PDL pe tema agriculturii, care se referă la faptul că ministerul nu a acordat sprijin fermierilor ca urmare a secetei.
Constantin a spus că astăzi va fi reglementată HG care stabileşte sprijinul pe suprafaţă acordat fermierilor, contribuţia europeană de 119 euro la hectar şi începând cu 16 octombrie 500 milioane de euro vor ajunge în două săptămâni în conturile fermierilor.
El a precizat că la 1 noiembrie vor începe plăţile pentru ajutorul de minimis, iar la 1 decembrie vor începe plăţile complementare de la bugetul de stat pentru compensarea pierderilor suferite de fermieri ca urmare a secetei. Pentru sprijinul la bovine, tot în şedinţa de Guvern de astăzi va fi aprobată o HG care stabileşte o creştere de 20% faţă de anul trecut a sprijinului pe cap de animal, potrivit lui Constantin.
Anul trecut acest sprijin a fost de 416 lei pe cap, iar în 2012 este de 500 lei pe cap de animal.

Citește și

Cmentariile sunt închise