Guvernul aloca sume importante crescatorilor de animale

Ajutor de minimis in sprijinul sectorului zootehnic.
guvernvaci
Guvernul a aprobat de curând, printr-o Hotărare, instituirea unei scheme de ajutor de minimis în valoare totală de 24 de milioane de lei pentru eficientizarea activitătii sectorului zootehnic. Prin schema de ajutor de minimis propusă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se acordă producătorilor agricoli pentru achiziționarea de berbeci/țapi de reproducție din râse specializate pentru producția de carne și lapte.
Astfel, se are în vedere selecția dirijată în direcția imbunătătirii producției de lapte și carne, realizarea de linii și hibrizi cu potențial productiv superior, adaptată la cerințele pieței autohtone și externe.
Cuantumul sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de:
Ø  maximum 2.500 de lei/cap berbec din rasă specializată;
Ø  maximum 2.500 de lei/cap țap din rasă specializată.
Numărul maxim de animale care poate fi achiziționat de beneficiari se calculează respectând următorul algoritm:
Ø  achiziția  de berbeci/țapi de reproducție se realizează respectând proporția de un berbec/un țap la 30 de capete femele ovine/20 capete femele caprine deținute de beneficiar;
Ø  numărul maxim de berbeci/țapi care poate fi achiziționat de un beneficiar, trebuie să corespundă, aplicând proporția prevăzută, unui număr de 700 capete femele ovine/350 capete femele caprine.
Actul normativ reglementează regulile procedurale, condițiile de eligibilitate pentru acordarea ajutorului de minimis, termenul de depunere a cererii, precum și angajamentele beneficiarilor.
Derularea sprijinului financiar se va face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a Municipiului București.
Sumă necesară aplicării ajutorului de minimis se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și va intră în plată către beneficiari începând cu data de 15 noiembrie 2016.
Schema de ajutor de minimis instituită de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale respectă în totalitate regulile pe plan național și european în materie de ajutor de minimis. Astfel, valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăsi sumă de 15.000 euro pe durată a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole