Guvernul a discutat Strategia de Dezvoltare a Agriculturii

6

Guvernul a luat marţi în discuţie o notă de prezentare a Strategiei pentru Dezvoltare a Agriculturii pe termen mediu şi lung, document de politică publică care trasează liniile directoare în domeniul agriculturii, pentru următorii opt ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
„Strategia mizează pe potenţialul agricol natural foarte ridicat pe care-l are România şi impune o viziune strategică astfel ca, la orizontul anului 2020,

România să fie una dintre principalele ţari exportatoare de produse agroalimentare din UE, deţinând o agricultură competitivă, diversificată şi sustenabilă”, a afirmat Dan Suciu.
Strategia urmăreşte consolidarea sectorului agricol ca factor de stabilitate economică şi socială, prin sprijinirea producătorilor, sporirea investiţiilor în infrastructură, pentru a genera condiţii de creştere a producţiei agricole. Adoptarea Strategiei  este necesară pentru a asigura o abordare coerentă şi unitară şi stabilirea de obiective clare şi realiste în elaborarea politicilor publice specifice dezvoltării sectorului agroalimentar.
Potrivit purtătorului de cuvânt, Strategia a fost elaborată în concordanţă cu liniile directoare ale principalelor documente strategice naţionale şi europene care vizează domeniul agroalimentar – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Planul Naţional Strategic, Programul Operaţional pentru Pescuit, Strategia „Europa 2020”, Politica Agricolă Comună, Strategia Fiscal – Bugetară, Programul Naţional pentru Reformă.

Citește și

Cmentariile sunt închise