Guvernul a decis reorganizarea Ministerului Agriculturii

53

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia. Noua hotărâre de guvern aduce mai multe modificări în structura organizatorică a aparatului central al ministerului.
„Prin această nouă organigramă punem accentul, pe de o parte, pe Direcţia de inspecţii şi, pe de altă parte, pe Direcţia generală pentru industria alimentară. 

Aşa cum ştiţi, în structura veche, acest domeniu era organizat doar la nivel de serviciu”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Daniel Constantin, în conferinţa de presă susţinută la finalul Şedinţei de Guvern.
Modificările vizează următoarele domenii:pentru o mai bună coordonare, activitatea de control se organizează separat de cea de inspecţii de stat. Astfel, se înfiinţează Direcţia generală control şi antifraudă, ce reuneşte toate structurile de control din cadrul ministerului, şi Direcţia Inspecţii de stat, structură cu caracter pur ethnic; ca urmare a hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), activităţile din domeniul de antigrindină şi creştere a precipitaţiilor vor fi organizate la nivel de direcţie generală, în subordinea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; se desfiinţează Direcţia generală politici în sectorul vegetal şi Direcţia generală politici în zootehnie şi industria alimentară şi se înfiinţează Direcţia generală politici agricole şi strategii şi Direcţia generală industrie alimentară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult