Guvernul a decis eliminarea impozitului pe venitul agricol proporţional cu gradul de calamitate constatat

15

tractor vacaGuvernul a decis printr-o ordonanţă de urgenţă, eliminarea impozitului pe venitul agricol proporţional cu gradul de calamitate constatat pentru contribuabilii care au desfăşurat în anul 2013 activităţi agricole şi care au suferit pierderi de venit, ca urmare a unor factori externi.

Potrivit Executivului, actul normativ reglementează “o excepţie în privinţa obligaţiei de desemnare a unui împuternicit de către contribuabilii care au obligaţii declarative şi nu au un domiciliu fiscal în România”, dar şi posibilitatea emiterii şi comunicării actelor administrative fiscale şi în formă electronică.

Totodată, ordonanţa stabileşte posibilitatea contribuabililor de a transmite la organele fiscale cereri ori alte acte procedurale utilizând mijloacele de transmitere la distanţă, dar şi posibilitatea organului fiscal de a transmite, inclusiv în format electronic, la solicitarea altor autorităţi publice, documentele privind situaţia fiscală a unui contribuabil.

“Creanţele stabilite de alte organe şi transmise spre recuperare ANAF se includ în sfera de aplicare a eşalonării de plată, astfel încât vor constitui obiect al eşalonării toate obligaţiile de plată existente în evidenţa organului fiscal”, precizează sursa citată. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise