Guvernul a aprobat hotărârea de guvern pentru programul „Fructe în şcoli”, pe 2013-2014

14

meregalati

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au anunţat printr-un comunicat de presă că în ședința Guvernului din data de 16 octombrie 2013 a fost aprobată Hotărârea privind implementarea Programului ”Fructe în școli” în anul şcolar 2013-2014.

Bugetul programului pentru anul şcolar în curs este de aproximativ 61,3 milioane lei (22,7 milioane reprezintă fonduri UE, iar restul de 38,6 milioane lei reprezintă co-finanţate publică şi cheltuieli, altele decât cele eligibile)

Prin acest act normativ se urmăreşte încurajarea consumului de fructe în şcoli precum şi crearea şi fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor de vârstă şcolară.

De asemenea, această Hotărâre va avea drept consecinţă stimularea producţiei interne de fructe. Actul normativ prevede distribuirea gratuită de mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioadă de 85 de zile.

Ca și în anul școlar precedent, în cadrul programului sunt prevăzute şi măsuri adiacente recreativ-educative care constau în vizite la ferme şi staţiuni de cercetare pomicolă, la expoziţii şi târguri de profil, la zilele recoltei, concursuri tematice cu premii care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor prin activități de grădinărit.

Citește și

Cmentariile sunt închise