GUTUIA, UN FRUCT CARE NU TREBUIE IGNORAT IN ACEASTA TOAMNA

Galbenă, gustoasă și plină de vitamine,  gutuia  este fructul toamnei care  nu trebuie să lipsească de pe masă. Fie că este vorba de plăcerea papilelor gustative, fie  pentru beneficiile medicale, gutuia este un “prieten adevărat” care ne ajută.

Dacă vă întrebați cum ne ajută? Ei bine, gutuia poate ajuta întregul sistem imunitar, mai ales în sezonul rece. De aceea, este indicat ca toamna să consumam gutui. Indiferent cum le gustăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.

Apoi, fără vreo altă pretenţie, ca un  prieten de nădejde, tot acest fruct miraculous ne îmbunătăţește sistemul digestiv şi cel respirator, și în plus ajută la ameliorarea tenului eliminând acneea.
Câteva bucăţele de gutui adăugate într-o salată de legume sau de fructe reprezintă un stimulator pentru digestie.

Proaspete, gutuile sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru afecţiunile psihice. Iar pentru pacienţii aflaţi în etapă de covalescenţă, preparatele din gutui, precum gemul, jeleul, siropul, cu aroma lor specifică, pot fi adevărate stimulente.

Mâncate pe stomacul gol, gutuile întăresc gingiile şi ajută la remineralizarea dinţilor în timp ce elimină toxinele din organism şi te scapă de oboseală.

Mare atenţie, pentru a beneficia de proprietățile nutriţionale ale gutuilor, nu trebuie să le curăţaţi ce coajă. Aceasta conţine nutrienţi benefici.