16 mai 2022 - 15:55

Gripa aviară – Zeci de mii de păsări eutanasiate la ferma din Giurgiu

Ancheta epidemiologică derulată de inspectorii sanitar veterinari din județul Giurgiu a fost încheiată, prin dispunerea eutanasierii prin gazare a peste 30.000 de păsări aflate în focarul de gripă aviară depistat le ferma din localitatea Braniștea, comuna Oinacu.

Conform autorităţilor judeţene, la nivelul exploataţiei infectate au fost impuse restricţii de mişcare a păsărilor, persoanelor, mijloacelor de transport şi furajelor, iar joi au fost încheiate ancheta epidemiologică şi procesul de eutanasiere prin gazare a întregului efectiv de păsări împreună cu ouăle reţinute oficial.

Potrivit autorităților, și resturile de furaje, cu aşternutul şi cu tot ce poate constitui o sursă de infecţie vor fi distruse prin neutralizare, conform prevederilor legale, astfel încât să se evite orice risc de răspândire a virusului. Ulterior, întreaga suprafaţă a exploataţiei va fi dezinfectată.

În jurul exploatației au fost instituite deja o zonă de protecție pe o rază de trei kilometri și o zonă de supraveghere pe o rază de zece kilometri. Restricțiile vor fi menținute minimum 30 de zile și vor fi monitorizate de inspectorii ANSVSA, împreună cu specialiști ai serviciilor veterinare locale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.