Gripa aviară nu amenință România

35

ratelepekOrganizația Mondială a Sănătății a averizat că există un pericol real legat de apariția unor noi cazuri de gripă aviară în Europa. Cu toate acestea, pericolul ca boala să se răspândească e scăzut, au spus reprezentanții OMS.

Autoritățile din România au anunțat că au fost luate toate măsurile pentru a nu izbucni o nouă epidemie de gripă aviară în țară, așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani.

„S-au dat avertizări, avem restricţii de intrare în ţară pentru carnea şi păsăsrile din statele afectate de boală.Am luat deci toate măsurile pentru a feri România de un nou val, un nou episod de gripă aviară. Ştim ce pierderi economice a suferit România din cauza primului val de gripă, aşa că vrem să oprim boala şi o vom face”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare din România, pentru Jurnalul de agricultura, de la AGRO TV.

Majoritatea măsurilor implică oprirea importului de carne şi păsări vii din fermele din Olanda, Germania şi Marea Britanie, ţări în care au fost descoperite cazuri de gripă aviară.

Citește și

Cmentariile sunt închise