“Grijă pentru rădăcinile noastre”, un site despre importanţa agriculturii în UE

8

tractoromComisia Europeană a lansat, vineri, o campanie de sensibilizare a populaţiei în ceea ce priveşte importanţa agriculturii în viaţa cotidiană.

Site-ul Grijă pentru rădăcinile noastre oferă detalii despre politicile UE în domeniul agriculturii, materiale specifice destinate agricultorilor, dar şi cadrelor didactice. În UE, peste 12 milioane de agricultori lucrează cu normă întreagă, iar alte 36 de milioane de locuri de muncă depind direct de agricultură, potrivit ziarulumina.ro.

Cu toate acestea, studiile arată că populaţia din zonele urbane se consideră din ce în ce mai deconectată de la viaţa rurală şi agricolă. Pentru a contracara această tendinţă, UE a lansat campania „Taking care of our roots” (Grijă pentru rădăcinile noastre) pentru a sublinia importanţa agriculturii şi pentru a arăta în ce măsură este sprijinită de politicile UE. Începând cu anul 2014, Politica agricolă comună (PAC) va suferi modificări, în snsul că banii vor fi alocaţi într-un mod cât mai echitabil la nivelul Uniunii. Alte două modificări vizează grija pentru mediu, respectiv agricultorii vor primi sume importante pentru soluţii cât mai ecologice, dar şi susţinerea tinerilor, respectiv alocarea de noi fonduri pentru a ajuta noua generaţie de tineri agricultori

Citește și

Cmentariile sunt închise