Grâul, o revenire rapidă, ieri seară, la Bursă

Condițiile meteorologice nefavorabile din SUA mențin creșterea prețului grâului. In tot acest timp, porumbul este „târât” în ​​jos din cauza creșterii stocurilor de etanol.

Prețurile grâului din Chicago au înregistrat o altă performanță notabilă, miercuri seară. Pe lângă considerentele tehnice, o scădere a temperaturilor în Vestul Mijlociu, fără a avea zăpadă pentru a proteja culturile, creează temeri, dincolo de Atlantic.

Porumbul, pe de altă parte, a evoluat într-o notă mixtă. Cauza o reprezintă, în special,  precipitațiile (mai generoase decât se aștepta) înregistrate în Argentina și previziunile meteo optimiste pentru următoarele două săptămâni.

Producția de etanol din SUA a crescut cu doar 4.000 de barili pe zi, săptămâna trecută, în timp ce stocurile au crescut de la 1,7 milioane de barili, la 25,08 Mb.

 USDA a confirmat vânzările de 100 kt de porumb și 130 kt de boabe de soia din SUA către destinații necunoscute, în timpul sesiunii!

- Publicitate -

La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în martie 2023 a crescut cu 6,75 c$/bushel, ajungând la 7,41 dolari/bushel. Contractele futures pe porumb în martie 2023 au scăzut cu 2,25 c$/bushel ajungând la 6,75 USD/bushel.

Soia pentru livrarea în martie 2023 a crescut cu 14 c$/bu, ajungând la 15,03 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole