Grâul încolţit te apără de infecţiile respiratorii

În prag de iarnă, toţi încercăm să ne întărim sistemul imunitar, ca să putem ţine la distanţă răcelile şi virozele. Dacă ştii că ai o imunitate scăzută, în loc să te îndopi cu suplimente alimentare cumpărate cu bani grei din farmacii, îndreaptă-ţi atenţia către un leac străvechi şi deloc scump: grâul încolţit. Dr. Cristina Bălănescu, specialistul ziarului Libertatea, te învaţă cum să-l prepari şi cum să urmezi cura.

Grâul încolţit conţine substanţe ce stimulează întreaga activitate a organismului – vitamine, enzime, fosfor, calciu. Aşa se face că, urmată în mod corect, cura cu grâu are multiple beneficii, de la oprirea căderii părului şi alungarea durerilor de cap ori a insomniei până la prevenirea şi tratarea afecţiunilor respiratorii, hepatice, articulare sau oculare, a diabetului, asteniilor, nevrozelor şi bolilor cardiace. Grâul încolţit are efect revitalizant, grăbind refacerea organismului după o maladie sau un accident, şi se spune că ajută bărbaţii care suferă de impotenţă sau sterilitate.
Cum se pregăteşte

Grâul integral, nedecorticat şi netratat chimic, se spală în mai multe ape, apoi se lasă pe o farfurie, cu apă cât să îl acopere şi cu un capac deasupra, la temperatura camerei. După 24 de ore se spală din nou şi se mai lasă 2-3 zile în apă (doar atât cât să fie umed). Se clăteşte zilnic, iar când apare un punct alb pe bobul de grâu este semn că a început germinarea. Prin urmare, poate începe şi cura.
Cum se administrează

Dimineaţa, pe stomacul gol, se iau între 3 şi 6 linguri de grâu încolţit (în cazul adulţilor; copiii între 3 şi 6 ani iau 1-3 linguriţe, iar cei între 7 şi 14 ani, două linguri). Se pot ronţăi boabele ca atare sau se pot da prin maşina de tocat şi amesteca apoi cu puţină miere. Cura durează între 7 şi 15 zile, apoi se face pauză două săptămâni.
Contraindicaţii

Bărbaţii care se confruntă cu dezechilibre provocate de excesul de hormoni estrogeni trebuie să evite cura cu germeni de grâu. Totodată, se impune prudenţă în cazul tumorilor benigne sau maligne – după maximum 7 zile de administrare a germenilor, medicul specialist trebuie să decidă, în funcţie de efectele obţinute, dacă se poate continua cura.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/graul-incoltit-infectii-respiratorii-423092.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult