Grâul, din pierdere în pierdere

O nouă sesiune de pierderi, marți seara, pe bursa de la Chicago. Grâul american este afectat de competiția internațională agresivă dar și de condițiile meteorologice din Vestul Mijlociu. Evaluările lunare ale recoltei USDA au confirmat starea proastă pentru grâul de iarnă, cu doar 19% de la „bun la excelent” și cu o rată de „slabă până la foarte slabă” de 51%.

Complexul de soia este, pe de altă parte, în creștere datorita recoltei braziliene (estimată ca un record pe scena mondială).

Piața ar semnala și o încetinire a cererii chineze.

Temerile macroeconomice și întărirea dolarului rămân, de asemenea, o frână semnificativă  pentru cotațiile cerealelor americane.

La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în mai 2023 a pierdut 4,5 c$/bushel, fiind cotat la 7,05 dolari/bushel. Contractele futures de porumb din mai 2023 au scăzut cu 13,25 c$/bushel fiind cotate la 6,3 USD/bushel. Boabele de soia cu livrarea în mai 2023au scăzut cu 33,75 c$/bushelul, vânzându-se cu 14,79 USD/bushelul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole