Grâul a pierdut peste 4 euro la tonă. Prețurile cerealelor, AZI

Prețurile cerealelor și-au continuat scăderea rapidă, joi, pe Euronext, pe o piață care a fost asigurată de accesul la cerealele din Marea Neagră. Comisia Europeană a anunțat o măsură care să permită tranzitul cerealelor ucrainene prin Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și România cu reexporturi garantate către țări terțe sau alte țări UE.

Cu toate astea, negocierile privind reînnoirea coridorului de luna viitoare trezesc nervozitate în piață.

La rândul lor, inspecțiile în cadrul coridorului securizat din Marea Neagră au putut fi reluate miercuri, după o întrerupere.

Dacă vorbim despre grâul american, aici se așteaptă sosirea ploilor favorabile culturilor de iarnă în Vestul Mijlociu, lucru care afectează și prețurile grâului de peste Atlantic.

Prețurile cerealelor Euronext

Cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în mai 2023 a pierdut 4 EUR/t, vânzându-se cu 250 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul din septembrie 2023 a scăzut cu 4,50 EUR/t fiind cotat la 249 EUR/t.

Porumbul Euronext cu livrarea în iunie 2023 a scăzut cu 1,75 EUR/t, ajungând la 243,50 EUR/t, iar cel cu termenul din noiembrie 2023 a scăzut cu 1,50 EUR/t, ajungând la 240 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole