Grapini intenționează să promoveze turismul și tradițiile românești pe Google România

20

grapinis

Turismul și tradițiile românești ar putea fi promovate și pe cel mai puternic motor de căutare pe internet, Google România.

Astfel, pe prima pagină Google am putea găsi de la prima oră informații despre: Ziua de Dragobete, Zilele Babelor, Boboteaza, Sânzienele, Ispasul, Sânedrul, Ignatul sau alte sărbători tradiționale puternic intrate în conștiința neamului românesc.

Pe de altă parte, ministrul Grapini a anunțat că din 2014, un număr de 23 de stațiuni care au primit în acest an certificat autorizat de stațiune balneo vor putea fructifica directiva europeană legată de tratamentul străinilor cu plată în valută de la Casele de sănătate din țările lor.

Potrivit oficialului de la București, de anul viitor, oamenilor de afaceri din țările non-UE nu li se va mai solicita viză pentru România dacă au vize Schengen, aici intrând o categorie foarte largă de străini, mai ales din India, China sau Rusia.’Pentru mine a fost o mare surpriză când am văzut că sunt stațiuni care nu au acest certificat, deși funcționau și în mentalul public”, a adăugat ministrul Turismului.

‘A fost o cerință foarte mare și la Forumul cu China. Am avut o înțelegere cu ministrul de Externe (…). Era o mare greșeală ca după ce are o viză Schengen să-i mai ceri și una pentru România. Este o măsură tranzitorie, până la intrarea României în Schengen’, a mai spus Maria Grapini.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța care completează OUG 194/2002 privind regimul străinilor din România în sensul acordării vizei românești acelor cetățeni străini care au deja viza Schengen. Măsura este una temporară și va fi aplicată de la 1 februarie 2014, ținând cont de faptul ca România nu a primit încă statutul de țară în spațiul Schengen.

Tot din 2014, va fi reactivată cursa directă București-Beijing, cu aeronave ale TAROM, destinația fiind suspendată din 2003. ( Sursa:  AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise