2 decembrie 2021 - 20:51

Granturi în valoare de 42.000 de euro pentru încă 100 de ONG-uri româneşti

mestesugari_iiiPeste o sută de ONG-uri românești au câștigat granturi în valoare de 42.000 de Euro, prin programul Economia Socială on-line, lansat în luna mai 2016 de Asociația Europa Digitală și Blugento.

Organizatorii au decis extinderea programului pentru alte 100 de ONG-uri, care pot să-și asigure noi surse venit din economia socială.

Printre organizațiile nonguvernamentale care au câștigat deja granturi, se numără și cele care vând online produse tradiționale, artizanale, cosmetice, hand-made, servicii de turism, artă și cultură, publicații și cărți digitale, cursuri și training-uri de reconversie profesională.

Până la sfârșitul anului, Asociația ‘Europa Digitală’ acordă încă un grant în valoare de 42.000 de Euro primelor 100 de ONG-uri care aplică la programul ‘Economia Socială on-line’, iar acestea vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piața din România (cu soluții de plată online cu cardul, curierat etc., direct integrate).

„A început deja să crească nivelul de trai al grupurilor defavorizate și inserția lor pe piața muncii. Invităm și alte 100 de ONG-uri să aplice la acest proiect, ca să putem lupta împreună pentru o societate în care grupurile vulnerabile să fie protejate și sprijinite să muncească în condiții decente’, declară Remus Lucuț, președintele Asociației ‘Europa Digitală’

Mai multe informaţii: aici