Gradina Zoologica din Braila, inchisa din cauza pestei porcine africane

PPA lovește Grădina Zoologică din Braila! Doi porci mistreți și un porc vietnamez de la Grădina Zoo din Brăila au murit și există suspiciunea că aceștia au pestă porcină africană, informează Monitorul de Galați.

Între timp, probele recoltate de la porcii decedați au fost trimise la analize la București, iar specialiştii de la DSV Brăila au primit rezultatul și s-a confirmat că porcii au fost uciși de pesta porcină africană. Grădina Zoo Brăila a fost închisă și au fost eutanasiați și restul mistreților și porcilor vietnamezi din unitate, este vorba de încă opt porci mistreți și 13 porci vietnamezi.

„În Grădina Zoo Brăila este declarat, în acest moment, focar de pestă porcină africană. În urma buletinului de confirmare, s-a decis, conform procedurii, uciderea efectivului rămas. Astfel, s-au mai ucis 8 mistreți și 13 porci vietnamezi. Nu este exclus ca virusul să fi putut fi vehiculat chiar și prin vizitatori, care zilnic intră în unitate“, a precizat dr. Dragoș Frigioiu, DSV Brăila. Grădina Zoo va rămâne închisă 45 de zile pentru vizitatori până se vor lua măsurile de dezinfecție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole