Grad de absorbţie de 50% la fondurile nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a atras 4,6 mld. euro din fondurile nerambursabile disponibile până în 2015 prin Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), adică 50% din sumele alocate. Până în prezent, APDRP a efectuat plăţi către beneficiarii PNDR în valoare de 4,02 miliarde de euro, din care circa 2,3 miliarde de euro reprezintă plăţi pentru finanţarea proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural, iar restul, 1,73 miliarde de euro, constituie plăţi directe efectuate către fermieri, potrivit unui comunicat al agenţiei.

Pe lângă această sumă, România a absorbit iniţial şi 561 de milioane de euro, fonduri care reprezintă avansul acordat de Comisia Europeană în momentul demarării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Cumulând avansul şi plăţile efectuate, rezultă un total de aproximativ 4,6 miliarde de euro (4,58 miliarde de euro) fonduri atrase efectiv pentru România de către APDRP, rezultă un grad de absorbţie al fondurilor europene de aproape 50% din totalul fondurilor disponibile pentru dezvoltare rurală, până în 2015, se arată în comunicat.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult