26 septembrie 2021 - 00:05

Gospodarii si culturi agricole distruse, drumuri si poduri afectate. Bilantul furtunilor

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș declară că, pentru fenomenele hidro-meteo recente au trimis rapoarte operative următoarele Comitete Locale pentru Situații de Urgență: Pașcani, Ciohorăni, Miroslovești și Oțeleni.
 
Conform acestora au fost afectate în urma căderii de precipitații un număr de 22 de poduri, 33 de podețe, 1,1 km drum județean, 8,95 km drumuri comunale, 4 km drumuri forestiere și agricole. Au fost de asemenea afectate suprafețe semnificative de culturi agricole. 
 
Sunt așteptate rapoartele operative ale CLSU Heleșteni, unde s-au înregistrat de asemenea probleme cauzate inclusiv de căderile de grindină, dar și a altor Comitete Locale, unde verificările în teren sunt în desfășurare mai spune Grigoraș. 
 
Obligația primarilor și ale CLSU este de a transmite raportul operativ în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului explică prefectul județului Iași.

 

UPDATE: În afară de pagubele anunțate, identificate la nivelul UAT-urilor Pașcani, Ciohorăni, Miroslovești și Oțeleni, în cursul serii trecute au fost primite la Grupul de Suport Tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență rapoarte operative de la comunele Heleșteni, Moșna și Costești. 

În comuna Heleșteni, din cauza grindinei de mari dimensiuni au fost afectate, în proporții diferite, acoperișuri din azbest de la un număr mare de locuințe și anexe gospodărești, 150 de hectare de culturi agricole, 4 autoturisme și un utilaj agricol.
În comuna Moșna au fost afectate de precipitații 2 poduri, 2,1 km drum județean și 30 de hectare de pășuni și fânețe. 
În comuna Costești au fost avariate 8,4 km drumuri comunale.
Comisiile stabilite prin ordin de prefect vor evalua la fața locului, în zilele următoare, aspectele raportate de la nivel local, în vederea transmiterii către Guvern.
 
Autor: Daria Diaconiuc