Gorj: Proiect pentru promovarea consumului de fructe în școli

38

 DSCN9605În perioada 3-17 iunie 2014, în județul Gorj, s-a derulat  proiectul „Fructele, izvor de sănătate”,  proiect implementat de Consiliul Județean Gorj în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

Proiectul a constat în desfășurarea unui concurs județean, ce a reunit  sub egida ,,Fructele, izvor de sănătate un număr de 2.500 de elevi și 100 de cadre didactice din cadrul școlilor primare și gimnaziale de pe raza județului Gorj. Concursul a avut ca scop stimularea creativităţii elevilor şi aprofundarea cunoştinţelor legate de importanţa consumului de fructe, precum şi dezvoltarea personalităţii copiilor ca persoane responsabile şi implicate.

Tema concursului a constat în realizarea unui afiș/poster, cu genericul „Fructele prind viață”. Fiecare echipă formată din 5 elevi și un profesor coordonator de la școlile participante au realizat un afiș/poster, prin care au promovat importanța consumului de fructe pentru sănătatea organismului.

Astfel, astăzi, 17.06.2014, la ora 11.00, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Tg-Jiu, a avut loc premierea elevilor și echipajelor care au avut cele mai bune lucrări. Consiliul Județean Gorj a acordat un număr de 36 de premii. Au fost premiate cele mai bune 3 lucrări de la școlile primare (clasa Pregătitoare -Clasa IV-a)  și cele mai bune 3 lucrări de la școlile gimnaziale (clasele V-VII).

De asemenea, în cadrul implementării aceleiași acțiuni, în perioada 10-13 iunie 2014, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj a organizat vizite ale elevilor la  Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Horticolă din Târgu-Jiu.

Citește și

Cmentariile sunt închise