27 ianuarie 2022 - 03:41

Ghid de prevenire a neregulilor pentru obţinerea fondurilor europene, publicat de AFIR

bani_bancaAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe site-ul său ghidul de prevenire a neregulilor privind crearea de condiții artificiale pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„AFIR a decis alcătuirea acestui îndrumar pentru a furniza solicitanților și beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR un suport informativ complex pentru întreprinderea măsurilor și acțiunilor necesare în vederea prevenirii neregulilor în gestionarea fondurilor europene.

Precizăm că prevederile Ghidului de Prevenire a Neregulilor se completează cu legislația națională și comunitară specifică în vigoare”, se menționează în comunicat.

În cuprinsul acestui ghid, toți cei interesați să depună proiecte de finanțare sau cei care deja beneficiază de fondurile acordate prin PNDR pot găsi informații privind definirea condițiilor artificiale, exemple concrete de nereguli și recomandările pe care le face AFIR pentru evitarea acestor situații.

Mai multe aici.