Ghețea (CEC Bank): Anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpărarea de terenuri agricole

13

terenhjhf

Apetitul nostru pentru agricultură nu a ținut cont de domeniul de creditare sau de culoarea politică a fermierului, de aceea anul trecut a fost un interes ridicat pentru cumpărarea de terenuri agricole, respectiv 30-40 de solicitări de credite, a declarat Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank, în urma unei întrebări privind interesul fermierilor pentru creditele CEC Bank după ce fata președintelui Băsescu a cumpărat un teren în județul Călărași.

„Anul trecut a fost un interes ridicat pentru credite de la CEC Bank. Erau 30-40 de solicitări de credite similare sau chiar mai mari pentru cumpărarea de terenuri agricole, dar despre care nu pot să dau detalii. Vreau însă să-i asigur pe toți cei care doresc să ia credite, că o pot face, indiferent care este valoare creditului, dacă nu se depășesc standardele de prudențialitate impuse de BNR”, a spus Ghețea.

În ceea ce privește finanțarea unor investiții cu fonduri europene, președintele CEC Bank a subliniat că banca a înființat, în urmă cu trei ani, un birou pentru fonduri europene și IMM-uri, unde se oferă consultanță pentru accesarea de fonduri europene indiferent de domeniu.

„Agricultura este prioritară pentru noi și cred că știm mai mult decât în domeniul confecțiilor sau construcțiilor de autostrăzi. Dacă CEC ar fi rămas o instituție de nișă, de luare de depozite de la populație și plasare de credite pentru populație, cum era în 2007, probabil acum nu mai exista ca instituție de credite întrucât criza a demonstrat că a fi o bancă de nișă este o mare problemă. Trebuie să fim o bancă comercială universală, iar nișa noastră să fie agricultura, IMM-urile și administrația publică locală pe eșalonul fondurilor europene”, a adăugat Ghețea.

Șeful CEC Bank a mai afirmat că, de curând, legislația românească a oferit posibilitatea ca și băncile care nu sunt fiice ale unui grup financiar bancar internațional să poată să vândă creditele neperformante către o societate, ceea ce va aduce o scădere a nivelului de credite neperformante în sistemul bancar românesc. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise