Gheorghe Neață (MADR): Din 2015, România va fi capabilă să își asigure consumul intern de lapte

42

vacuteiulie

În condiţiile dispariţiei cotelor de lapte din 2015, “România va fi capabilă să îşi asigure consumul intern de lapte cu aproximativ 450.000 de vaci și cu o producţie de 6.500-7.000 kilograme de lapte, cu condiţia să existe procesator intern de lapte”, susţine directorul de cabinet din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Gheorghe Neaţă.

Acesta a mai precizat în cadrul emisiunii ”Fermier în România” de la Radio România Antena Satelor că MADR încearcă, chiar şi în condiţiile diminuării numărului de capete cu 30% în ultimii 7 ani, să redreseze acesta situaţie prin măsuri care GHeorghe Neațăsă conducă, cu ajutorul fondurilor europene, la dezvoltarea microfermelor familiale de minim 20 de vaci dotate conform standardelor europene.

Directorul de cabinet din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Gheorghe Neata, apreciază că dispariţia cotelor de lapte nu trebuie dramatizată, iar crescătorii de vaci de lapte trebuie să nu fie intimidaţi, ci stimulaţi. (Sursa: antenasatelor.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise