18 aprilie 2021 - 18:25

Germania relaxeaza restrictiile impuse muncitorilor sezonieri. Noile reguli, valabile pana la sfarsitul anului

Începând de săptămâna viitoare, Germania va ridica restricțiile impuse lucrătorilor sezonieri din agricultură din Uniunea Europeană și țările Schengen, transmite ministrul Agriculturii citat de Reuters.

Datorită scăderii numărului de noi cazuri de coronavirus din Germania, mișcarea este concepută pentru a oferi sectorului agricol capacitatea de a planifica pe măsură ce fermierii se vor pregăti pentru recolta acestui an.

Anul trecut, aproape 300.000 de lucrători sezonieri au fost angajați în sectorul Germaniei, în special din România și Polonia.

Cu toate acestea, odată cu debutul pandemiei, Germania a introdus restricții și a permis intrarea în țară a unui număr de maximum 80.000 de lucrători sezonieri, deși au ajuns mai puțin de jumătate din lucrători.

Potrivit romania.europalibera.org, în conformitate cu noile planuri, aprobate de cabinetul cancelarului Angela Merkel, angajatorii vor trebui să implementeze standarde stricte de igienă. Echipe fixe vor fi stabilite pentru a reduce riscul de răspândire a virusului, iar dacă un muncitor se îmbolnăvește întreaga echipă este izolată. Noile reguli se vor aplica până la 31 decembrie.