22 octombrie 2021 - 18:08

O brașoveancă vrea să se lanseze în producția conservelor pentru diabetici

muraturi_borcanLaura Jijie, o femeie de 45 de ani din comuna brașoveană Șoarș, obține azi calificarea de lucrător în domeniul conservelor de legume și fructe în urma cursurilor organizate în proiectul „Anotimpuri la borcan”.

„M-am înscris la cursuri pentru că aveam nevoie de o recalificare. Am trecut printr-o perioadă grea din punct de vedere profesional, deoarece postul meu de la sediul Poștei Române din Șoarș a fost restructurat și am rămas fără serviciu. În prezent, soțul meu este singurul care are un venit în familia noastra și nu este ușor. Când m-am înscris, am vrut să învăț ceva nou și să-mi cresc șansele de a mă reangaja. Acum, că ne apropiem de terminarea cursurilor, știu că vreau să-mi deschid o afacere”, povestește brașoveanca.
Laura își dorește să comercializeze conserve care pot fi consumate de persoane cu diabet, alături de rețetele clasice din legume și fructe conservate. „La cursuri (de lucrător în industria conservării legumelor și fructelor) am pregătit compot de mere fără zahăr, deoarece una dintre colege are diabet și ne-am gândit să facem ceva din care să poată mânca fără a-i pune în pericol sănătatea. Așa mi-a venit ideea că aș putea să merg pe varianta asta, să fac produse pentru diabetici și în paralel să pregătesc și borcane cu tradiționala zacuscă sau cu murături”. .
Dincolo de cursul de lucrator în domeniul conservelor, modulul de competențe antreprenoriale i s-a părut Laurei cel mai interesant. Acolo a aflat care sunt pașii pentru demararea unei afaceri și ce mijloace de promovare să folosească pentru a reuși să devină o antreprenoare de succes.
Asociația React, organizatorul proiectului, o sprijină pe Laura, dar și pe colegele ei, și după terminarea cursurilor. Astfel, vor fi înființate trei centre culinare comunitare de procesare a legumelor și fructelor, avizate igienic și sanitar, în comunele cu cele mai multe absolvente interesate să devină antreprenoare.
Scopul cursurilor de lucrător în domeniul conservelor din fructe și legume și al celor de antreprenoriat, din proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”, este de a acorda femeilor fără ocupație oportunitatea de angajare sau de inițiere a unei afaceri în domeniul procesării de fructe și legume, chiar în localitățile în care își au domiciliu. (Sursa: bizbrasov.ro)