Garda de Mediu a amendat Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani

23

Sancţiunea a fost aplicată anul trecut, însă lucrurile au ieşit la iveală abia acum câteva zile, ca urmare a contestării amenzii în instanţă.
Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, instituţie aflată în subordinea Primăriei Focşani, a primit cea mai mare amendă de care a avut parte până acum, de la Garda de Mediu, pentru mizeria din oraş.
Comisarii de la mediu au avut de reproşat Direcţiei de Dezvoltare că avea obligaţia să întreţină curăţenia în tot oraşul, nu numai pe străzile principale.

„Pe unele străzi nu se făcea curăţenie deloc. Mai mult decât atât, în mai multe zone din oraş erau depozitate deşeuri, iar pe alte străzi s-a constatat că nu sunt coşuri de gunoaie. La fel, spaţiul verde din zona Grădinii Publice a fost distrus din cauza amenajării defectuoase a şantierului, plus alte multe lucruri”, ne-a enumerat Aurel Cristian, comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea, câteva din aspectele constatate în cursul controlului.

Iniţial, comisarii nu au recurs la sancţiuni, dar au dat termen două luni Direcţiei de Dezvoltare să-şi îndrepte problemele. Lucru care nu s-a întâmplat decât în mică parte, astfel că cei de la mediu s-au văzut nevoiţi să aplice o măsură din lege.

Direcţia de Dezvoltare a contestat amenda, însă instanţa de fond a dat câştig de cauză Gărzii de Mediu.

Procesul se află în prezent în recurs, la Tribunalul Vrancea.

În continuare, cei de la Direcţia de Dezvoltare par să nu fi învăţat foarte multe din această păţanie, întrucât oraşul arată în continuare mizerabil.

Sursa: adevărul.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise