Galaţi: Proiect european pentru promovarea pisciculturii şi pescuitului

24

pesti_proaspetiPatronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi a organizat o conferinţă de finalizare a proiectului ‘Tradiţia, promotoarea pescuitului actual’, finanţat din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

Potrivit preşedintelui PIMM Galaţi, Marian Filimon, proiectul, în valoare de peste 290.000 euro, s-a derulat în cadrul Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre din judeţul Galaţi şi a vizat promovarea şi conştientizarea, de către comunitatea din Zona Pescărească Lunca Prutului – Dunărea Inferioară Mila 76, a tradiţiilor pescăreşti locale şi a importanţei valorizării resurselor piscicole de care dispune.

Filimon a precizat că a fost pentru prima dată când PIMM Galaţi s-a implicat în implementarea unui proiect european în domeniul piscicol.

,,Ne-am implicat pentru că acest sector este vitregit şi nu se ridică nici pe departe la nivelul exigenţelor europene şi cu scopul de a crea noi instrumente de activitate pentru impulsionarea pisciculturii şi pescuitului în judeţul Galaţi’, a spus Filimon.

Preşedintele PIMM Galaţi a mai spus că principalul rezultat al proiectului a fost tipărirea în 500 de exemplare a lucrării de cercetare şi documentare istorică ‘Tradiţia, promotoare a pescuitului gălăţean’. (Integral pe radioiasi.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise