Fulgii de ovăz, motorul dimineţii pentru o zi plină de energie

15

IncreaseDacă te simţi obosită şi letargică, prima măsură care se impune este revizuirea dietei cotidiene. O problemă frecventă şi trecută cu vederea, oboseala, se poate croniciza şi, în timp, poate duce la dezvoltarea unor boli mult mai grave. Trucul la care nutriţioniştii apelează pentru a alunga astenia de primăvară: alimente care eliberează energie treptat. Acestea sunt uşor de digerat şi ajută corpul să producă energie. Iată cei mai puternici energizanţi naturali prezentaţi de caring.com.

Fulgii de ovăz, motorul dimineţii

Fulgii de ovăz şi-au dobândit un bun renume printre nutriţionşti, fiind recomandaţi chiar şi în meniul diabeticilor. Au un aport semnificativ în sănătatea sistemului digestiv şi menţin un nivel optim al zahărului în sânge.

Cum funcţionează: Carbohidraţiilor le ia foarte puţin timp să treacă prin stomac, ceea ce înseamnă că vei primi un impuls de energie. Spre deosebire de cerealele procesate, care conţin zahăr, cele integrale din fulgi de ovăz nu cresc nivelul zahărului în sânge. Conţinutul bogat în fibre va menţine pentru foarte mult timp senzaţia de saţietate şi nu vei simţi nevoia să mai mănânci între mese. Fibrele solubile sunt foarte benefice pentru o bacterie care trăieşte în tractul digestiv şi previne constipaţia. Mai mult, fulgii de ovăz conţin magneziu şi proteine, care stimuleză direct potenţialul energetic al organismului. Sunt o excelentă sursă de vitamina B1. Chiar carenţa acestei vitamine se manifestă prin oboseală şi scăderea dramatică a poftei de viaţă.

Când se recomandă: Fulgii de ovăz sunt o idee excelentă pentru micul dejun, întrucât formează rezerve de energie pentru întreaga zi.

Sugestie: Poţi să faci acest mic dejun şi mai gustos adăugând nuci, catalogate de nutriţionişti drept fixatori de proteine. Sursa: cancan.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise