Fructul care te menţine tânăr şi te protejează de cancer, boli de inimă și impotență

57

Nu este nevoie de un elixir-minune pentru a te menţine tânăr şi în formă. Important este să cunoşti ce fructe aduc cele mai mari beneficii corpului tău.

Pepenele galben, dar mai ales cel roşu, pe lângă gustul dulce pe care îl are şi senzaţia răcoritoare pe care ţi-o dă, mai are o mulţime de proprietăţi benefice sănătăţii. Unele studii arată că un consum moderat de pepene roşu protejează împotriva cancerului, îmbunătăţeşte somnul, te face să te simţi mai energic, întăreşte sistemul imunitar şi protejează împotriva impotenţei dar şi a bolilor de inimă sau de ochi.

Dacă toate astea nu sunt suficiente să te convingă, consumul de pepene roşu mai ajută şi la păstrarea pielii fine.

Cu o valoare nutritivă bogată, pepenele verde este un fruct benefic sănătăţii noastre. Datorită antioxidanţilor pe care acesta îi conţine, are rol antiinflamator şi antiîmbătrânire.

Mai mult, pepenele verde ajută la prevenirea degenerescenţei maculare, o boală oftalmologică în urma căreia apare distrugerea vederii centrale. Astfel, se produc leziuni la nivelul maculei, o zona mica ce se află în partea posterioară a globului ocular.

Rolul maculei este de a vedea culorile, detaliile obiectelor, de a citi, a conduce autovehicule şi de a recunoaşte persoanele.

Pepenele este un fruct rehidratant pentru că are un conţinut ridicat de apă. Pe lângă asta, are o mulţime de antioxidanţi precum vitamina C, caroteni, licopen, cu rol antiinflamator. Mai conţine şi B1, B6, magneziu sau potasiu.

Nici numărul de calorii nu este îngrijorător: la 100 de grame au doar 50 de Kcal.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult