Fructele şi legumele zemoase hidratează organismul mai bine decât apa

38

Anumite legume şi fructe zemoase hidratează organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă, fiind şi o gustare revigorantă pe timpul lunilor fierbinţi de vară.
Legumele şi fructele zemoase acţionează ca un aliment şi o băutură încorporate în acelaşi produs, oferind organismului uman cantităţile de săruri minerale, zahăr natural, aminoacizi şi vitamine care sunt consumate în timpul exerciţiilor fizice.


Studiile au relevat faptul că această combinaţie hidratează organismul uman mai eficient decât un simplu pahar de apă sau băuturile folosite de sportivi.
De asemenea, cercetătorii spun că substanţele precum luteina şi zeaxanthin, care se găsesc în fructe precum pepenele verde şi papaia, sunt şi mai eficiente în hidratarea organismului decât toate băuturile izotonice administrate sportivilor profesionişti.
În fruntea legumelor şi fructelor zemoase cu acţiune hidratantă se află pepenele verde, care conţine 92% apă, 8% zahăr şi concendraţii importante de săruri hidratante, calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. În plus, pepenele verde este bogat în vitamina C, beta caroten şi licopen, care protejează organismul şi, faţă de razele ultraviolete.
Datorită conţinutului său bogat în apă – 96% şi balanţei echilibrate de minerale, castravetele are un efect hidratant de două ori mai puternic decât aceeaşi cantitate de apă consumată. Castravetele conţine un nivel aproape ideal de calciu şi magneziu, dar şi potasiu, sodiu şi alte minerale.
Două sau trei tulpini de ţelină consumate zilnic asigură necesarul organismului de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier şi zinc. Aceste săruri sunt dizolvate în aproximativ 96% din apa necesară organismului în fiecare zi, contribuind la propagarea ei în întregul organism.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult