Fructe sanatoase in timpul iernii

Este foarte important sa avem grija de organismul nostru pe tot parcursul anului. Iarna ne simtim de foarte multe ori mai slabiti ca nicidata. Luptam cu frigul de afara, cu schimbarile bruste de temperatura, cu virusii… De aceea trebuie sa-I oferim organismului nostru protectie printr-o alimentatie echilibrata, care sa contina multe fructe. De pilda, strugurii sunt alimente din substantele carora organismul isi trage toata energia de care are nevoie intr-un timp foarte scurt.

Acestia contin zaharuri, care reprezinta o componenta fundamentala a alimentatiei umane. Strugurii mai contin si alte substante sanatoase, printre care provitamina A.

Portocalele sunt de asemenea o sursa naturala de sanatate si pot fi procurate foarte usor din orice magazin alimentar. 100 g de portocala contine 45 mg vitamina C, astfel un singur fruct detine cantitatea necesara de vitamina C pentru o zi intreaga.

Specialistii sustin ca in pielita aceea alba se afla multe substante foarte sanatose, de aceea indicat este sa nu o dam la o parte, ci sa o mancam odata cu pulpa fructului. Chiar daca fructele neinjectate nu sunt atat de aspectoase, au un gust mai bun si sunt sanatoase. Totusi, daca nu avem alternativa, atunci este bine sa spalam bine coaja portocalei cu apa calda, astfel incat substantele toxice si pesticidele sa nu intre in contact cu fructul.

 

Sursa: http://www.gradinamea.ro/Fructe_sanatoase_in_timpul_iernii_9243_550_1.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult